logo header

معرفی انواع رنگ های صنعتی و چه کاربردی دارد؟

ویژگی های رنگ پلی یورتان

انواع رنگ های صنعتی یا به صورت مایع هستند و یا به شکل پودری یا همان جامد مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما تمام رنگ های صنعتی علاوه بر زیبایی و جلوه دادن همواره باعث محافظت از کالاها و سطوح مختلف می‌شوند‌. چون رنگ های صنعتی بعد از پخت و یا خشک شدن یک حالت چسب مانند، پلاستیک و جامد به خود می‌گیرند. بنابراین رنگ های صنعتی محصولات متنوع را از خوردگی، پوسیدگی و هر نوع ساییدگی در برابر عوامل مخرب حفظ می‌کنند. اگر تمایل دارید با انواع این رنگ ها و کاربرد آن‌ها در صنایع مختلف بیشتر آشنا شوید تا پایان این متن از وبسایت شرکت مهندسی کاج طلایی آفاق ما را همراهی کنید.

انواع رنگ های صنعتی

انواع رنگ های صنعتی

از آنجایی که رنگ های صنعتی نقش بسزایی در زیبایی و نگهداری از تجهیزات مختلف دارند. بنابراین در صنایع مختلف از انواع رنگ صنعتی برای جلوگیری از خوردگی تجهیزات فلزی و لوازم پلاستیکی استفاده می‌شود. برخی از این پوشش های صنعتی عبارتند از:

رنگ صنعتی پلی اورتان

این نوع رنگ ها پوشش براقی دارند و ضربه‌پذیری آن‌ها بالا است. همچنین در 2 نوع آلیفاتیک و معطر با چسبندگی زیادی به کار می‌روند. البته گاهی اوقات رنگ های پلی اورتان به عنوان یک محافظ برای برخی آسترها و پوشش های بین اپوکسی به کار می‌روند مانند نیروگاه های انرژی هسته ای، هواپیما سازی، خودروسازی و رنگ کاری کشتی های بزرگ.

رنگ اپوکسی

این نوع رنگ های صنعتی مقاومت بسیار بالایی در برابر سایش دارند. همچنین تحمل زیادی در برابر حرارت های بالا به اندازه 1400 درجه فارنهایت را از خود نشان می‌دهند. به همین دلیل از پوشش های اپوکسی برای عایق کاری اجزای فولادی در نیروگاه های انرژی هسته ای، کفپوش بیمارستان ها، پارکینگ ها و پوشش تجهیزات زیر آب در صنایع تصفیه آب به کار می‌رود.

رنگ ترافیکی

این دسته از انواع رنگ های صنعتی به دلیل مقاومت زیادی که در برابر اشعه UV و سایر اشعه‌های نور خورشید دارند. پس رنگ های ترافیکی بیشتر برای خط کشی خیابان و پارکینگ ها و کشیدن علائم ترافیکی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

رنگ های صنعتی نسوز

رنگ های ضد حریق یکی از خاص ترین انواع رنگ های صنعتی هستند. این نوع پوشش به دلیل مقاومت زیادی که در برابر حرارت های بالا دارند پس در کوره‌های صنعتی، لوازم آشپزخانه مثل کتری، بخاری، اجاق گاز و غیره کاربرد دارند.

پوشش های آلکیدی یا مصنوعی

منشأ این نوع رنگ های صنعتی رزین است. بنابراین رنگ صنعتی آلکیدی مقاومت زیادی در برابر رطوبت دارد. از این رو رنگ های مصنوعی برای پوشش هر نوع سطح داخل آب و بیرون از آب مورد استفاده قرار می‌گیرند.

رنگ نیتروسلولز

یکی از قدیمی ترین انواع رنگ های صنعتی در بازارهای مصرف، رنگ نیتروسلولز است. این نوع رنگ ها حساسیت زیادی به رطوبت دارند همچنین بدون بو و بدون رنگ هستند.

رنگ های غنی از روی

در بین انواع رنگ های صنعتی این نوع پوشش در ترکیبات خود پودر روی دارند. بنابراین رنگ های غنی از فلز زینک به دو نوع مورد استفاده قرار می‌گیرند.

1. رنگ های آلی

این نوع رنگ ها همراه با چسب های اپوکسی و رنگ های پلی اورتان به کار می‌روند.

2. رنگ های غیر آلی

این نوع رنگ ها همراه با چسب های سیلیکات مورد استفاده قرار می‌گیرند.

پوشش های آکریلیک

رنگ های آکریلیک بیشتر برای حفاظت از سطوح خارجی به کار می‌روند. در بین انواع رنگ های صنعتی اصولاً رنگ های آکریلیک یک نوع آستر هستند که بیشتر برای جلوگیری از خوردگی و فرسایش سطوح مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند.

رنگ‌ چکشی

یکی از شناخته ترین انواع رنگ های صنعتی رنگ های چکشی است که روی صندلی های مدرسه و نیمکت ها به کار می‌رود. اصولاً رنگ های چکشی بعد از خشک شدن نمایی شبیه به سطوح زبری پیدا می‌کنند. همچنین پس از استفاده به شکل گل های کوچک و بزرگ درمی‌آیند.

سخن پایانی

و اما کلام آخر اینکه تمام رنگ های صنعتی بر پایه رزین، آب و حلال های دیگر تنها به دو صورت پودری و مایع به کار می‌روند. رنگ های پودری همان رنگ های الکترواستاتیک هستند که در زبان عامیانه به آن‌ها رنگ کوره ای گفته می‌شود. اما طیف گسترده‌ای از رنگ های صنعتی به شکل مایع هستند. این نوع رنگ ها در ضخامت‌های کمتری نسبت به رنگ های پودری در قطعات الکترونیکی، وسایل آشپزخانه و غیره استفاده می‌شوند.

اما هر کدام به دلیل ساختار ویژه‌ای که دارند در کاربردهای مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند. پس چنانچه می‌خواهید برای رنگ کاری سرامیک، الیاف، شیشه، بتن، پلاستیک، فلز و غیره؛ بهترین و مناسب ترین رنگ صنعتی را به کار ببرید‌ به شما توصیه می‌کنیم با کارشناسان فروش ما در شرکت مهندسی کاج طلایی آفاق تماس بگیرید. ما در این مجموعه با توجه به نیاز شما مرغوب ترین انواع رنگ های صنعتی را با نازل ترین قیمت بازار در سراسر کشور ارائه می‌دهیم.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
مواد تشکیل دهنده پوشش ضد حریق چیست

مواد تشکیل دهنده پوشش ضد حریق

مواد تشکیل دهنده پوشش ضد حریق یا از نوع رنگ‌های آلی است و یا از …

بیشتر بخوانید
ویژگی های رنگ پلی یورتان

معرفی انواع رنگ های صنعتی و چه کاربردی دارد؟

انواع رنگ های صنعتی یا به صورت مایع هستند و یا به شکل پودری یا …

بیشتر بخوانید
مزیت پلی یورتان

مزیت پلی یورتا (پلی اوره) در مقایسه با پلی یورتان چیست؟

مزیت پلی یورتا در صنایع مختلف نسبت به پلی یورتان بیشتر و مهم‌تر است. چون …

بیشتر بخوانید
عایق محافظتی پلی یوریا

عایق محافظتی پلی یوریا Polyurea چه مزایا و کاربردی دارد؟

عایق محافظتی پلی یوریا یک نوع عایق حرارتی و رطوبتی بی‌نظیر در دنیا است. این …

بیشتر بخوانید