رنگ های صنعتی
- خانه
- /
- رنگ های صنعتی
رنگ های صنعتی
رنگ های صنعتی (Industrial colors) – در کارخانجات و مراکز تولیدی که احتمال قرار گرفتن شیرآلات و اتصالات در برابر ترشحات شیمیایی و اسیدی بیشتر است، انتخاب روکش و رنگ صنعتی مناسب در این سازهها بسیار مهم میباشد.
در ادامه مجموعه کاج طلایی آفاق به بررسی انواع رنگ صنعتی و کاربرد آن خواهد پرداخت.
تعریف رنگ صنعتی
حتما برایتان پیش آمده که هر چندوقت یک بار به رنگ آمیزی دوبارهی ساختمان محل کار یا زندگی خود بپردازید. رنگهای ساختمانی بیشتر جنبهی زیبایی داشته و نهایتا از لانهکردن حشرات داخل اجزای سازه جلوگیری میکنند.
در واقع رنگ های صنعتی جدای از جنبهی زیبایی با جلوگیری از ترشحات سمی و شیمیایی و خوردگی و ساییدگی در اتصالات سازهها علیالخصوص سازههای صنعتی کاربرد زیادی دارند. در واقع این رنگها عایقی هستند در برابر سرما، حرارت، خوردگی، ساییدگی و…
انواع رنگ های صنعتی
در ابتدا از این رنگ برای خودرو استفاده میشد. اما با گذر زمان و سازگاری این رنگ با محیط زیست، همچنین ماندگاری بالای آن، این رنگ های صنعتی کاربرد بسیاری در صنعت ساختوساز دارند.
این دسته از رنگ های صنعتی به علت مقاومت شاخص و بالایی که در برابر خوردگی و ساییدگی دارند در تمام صنایع پتروشیمی، گاز، نفت، پولاد و… مورد استفاده قرار میگیرند. تنها عیب رنگ های اپوکسی این است که در برابر uv مقاومت ندارند درنتیجه نمیتوان از آنان در فضای باز بهر گرفت.
این دسته از رنگ های صنعتی همچون رنگ های اپوکسی به علت مقاومت بالایی که دارند در صنایع مختلف به کار گرفته میشوند. همچنین رنگ های پلی یورتان به علت مقاومت در برابر اشعه uv در فضای باز نیز مورد استفاده بوده و در برابر رطوبت و چسبندگی مقاوم هستند. این رنگ ها در عایق های پلی یورتان نیز نقش بهسزایی دارند.
ساختمان سازی
صنعت ساختوساز
لوازم و تجهیزات کشاورزی
کارخانجات و مراکز تولید
استخرها و باشگاههای ورزشی
صنایع پتروشیمی، فولاد، نفت و…
شفاف و بی رنگ
بدون بو و غیر سمی
چسبندگی سریع
قدرت پوشش دهی بالا
استحکام زیاد در برابر ضربه
حلالیت بالا در حلالهای آلی
سازگاری با شرایط جوی مختلف
حذف سریع حلال در هنگام استفاده
مقاومت بالا در برابر اشعه خورشید و uv
سازگاری با رزینها و نرم کنندههای مختلف
اجرای آسان
طول عمر بالا
پخش مناسب
ثبات و دوام بالا
خشک شدن سریع
سازگار با محیط زیست
مقاوم در برابر حرارت و دمای بالا
مقاومت این رنگها در برابر حلالها محدود است.
ضخامت لایه هر رنگ در هر پالت محدود میباشد.
برخی از انواع رنگ صنعتی انعطافپذیری کمی دارند.
رنگ صنعتی اپوکسی در برابر اشعه خورشید مقاوم نیست.
رنگ صنعتی بر پرایمرهای روی قابل استفاده نیست.
برای اجرای برخی از این رنگ ها نیازمند کارگران ماهر و تجهیزات تخصصی هستیم.
قبل از ذکر شیوهی اجرای این رنگ باید بدانید که برای اعمال رنگ صنعتی تمام کاتالوگ مربوط به محصول را خوانده و روش اجرا و نکات ایمنی آن را مطالعه نمایید.
برای اجرای رنگ صنعتی دو روش وجود:
- استفاده از قلم مو یا غلتک
- استفاده از اسپری یا سیستمهای پاششی
این روش یکی از روشهای قدیمی است که امروزه کاربرد چندانی دارد. اما همچنان در اجرای رنگ صنعتی برای شیارها و قسمتهایی که با اسپری قابل رنگ نیستند، استفاده میگردد.
معمولا از این شیوه برای رنگ عایق های پلی یورتان یا رنگ های اپوکسی استفاده میگردد. عیب این روش علیرغم سرعت بالای آن، هدررفت زیاد حجم رنگ صنعتی است.
در این مقاله به بررسی انواع رنگ صنعتی پرداختیم. گفتیم که برخی از این رنگها در برابر اشعه خورشید و uv مقاوم نیستند و معایب خود را دارند. اما مجموعه کاج طلایی آفاق با درنظرگرفتن تمام ویژگیهای رنگ صنعتی همواره آن را به علت سازگاری با محیط زیست و عدم وجود گازهای سمی در ساختارشان به شما پیشنهاد میکند.