نمایشگاه دائمی

تهران، الهیه، خیابان خالقی، کوچه آریا

مشاوره رایگان

02126201697 – 09192054617

دتکتور

دتکتور

در میان انواع سیستم‌های اعلام حریق دتکتورها کاربردی‌ترند. این ابزار که وظیفه تشخیص به‌موقع آتش را دارد، پیش از گسترش و توسعه آتش، به ساکنین در تخلیه به‌موقع محل آتش‌سوزی کمک می‌کند. همان‌طور که می‌دانید تشخیص به‌موقع آتش‌سوزی و اطفای آن نقش ویژه‌ای در کاهش خسارات مالی و جانی دارد. ازاین‌رو عملکرد دتکتور را می‌توان حیاتی و اساسی قلمداد نمود.

 

دتکتور چیست؟

دتکتور چیست؟

ساختار این وسیله به گونه ایست که نسبت به برخی مؤلفه‌های آتش‌حساسیت دارد. مونوکسید کربن، حرارت و دود ازجمله فاکتورهایی است که موجب تحریک این دستگاه و به صدا درآمدن آلارم آن می‌شود. دتکتورها را می‌توان بر اساس حساسیت آن‌ها به فاکتورهای آتش دسته‌بندی نمود.

اگرچه دتکتورها انواع مختلفی دارند، اما کارکرد یکسانی داشته و به‌طور مشترک برای اعلام حریق به کار می‌روند. انواع مختلف دتکتورها را می‌توان در موارد زیر خلاصه نمود:

  1. دتکتور دودی
  2. دتکتور حرارتی
  3. دتکتور گازی
  4. دتکتور مکشی
  5. دتکتور چندکاره

همپنین بخوانید: سیستم اعلام حریق

دتکتور دودی

دتکتور دودی و انواع آن

دتکتورها دودی المان‌هایی هستند که در برابر دود حساس بوده و واکنش نشان می‌دهند. این نوع دتکتورها کاربرد بیشتری نسبت به سایرین دارند و منطقه وسیع‌تری را پوشش می‌دهند. در ضمن سرعت عمل بالایی دارند و به‌سرعت حریق را تشخیص می‌دهند. دتکتورها دودی به‌طور مستقل به چند دسته کلی تقسیم می‌شود.

  1. دود فوتوالکتریک: در این نوع آشکارکننده ها، دود حریق باعث کاهش شدت نور چراغ ال ای دی موجود در محصول شده و از این طریق دستگاه را روشن می‌کند.
  2. دود نوری: در این نوع دتکتورها در حالت عادی، پرتوی نور از مقابل دتکتور عبور کرده و به سلول‌های تعبیه‌شده در دستگاه می‌رسد. در حالتی که دود در فضا پخش می‌شود، این پرتوها منحرف‌شده و دتکتور روشن می‌شود.
  3. دود یونیزه: این دستگاه دود ناشی از حریق را در اثر تغییر جریان در میان الکترودها تشخیص می‌دهد.
  4. دودی خطی: از این نوع دتکتورها در سالن‌های نمایش و کارخانه‌ها استفاده می‌شود. اساس کار این نوع آشکارکننده اشعه مادون‌قرمز است. دود ناشی از آتش‌سوزی باعث اختلال و انسداد در تولید اشعه شده و دتکتور را روشن می‌کند.

 

دتکتور حرارتی و انواع آن

دتکتور حرارتی همان‌طور که از نامش پیداست به حرارت ناشی از آتش‌حساس است. در این نوع آشکارکننده یک درجه دمای ثابت تعریف می‌شود، مثلاً 75 درجه سانتی‌گراد. زمانی که دمای محیط بیشتر از این مقدار شود، دستگاه فعال‌شده و روشن می‌شود.

از این دستگاه بیشتر در مکان‌هایی که به‌طورمعمول دمای آن‌ها بالاست و بیشتر تحت تأثیر دمای بالای قرار دارند، همچون آشپزخانه‌ها و یا آزمایشگاه‌ها استفاده می‌شود. این نوع نیز شامل چندین بخش مختلف‌اند.

  1. حرارتی ثابت: این نوع دتکتورها به‌سرعت در برابر افزایش دما و تغییر دمای غیرطبیعی واکنش نشان می‌دهد.
  2. حرارتی افزایشی: در این نوع آشکارکننده افزایش حرارت موجب فعال شدن دتکتور نمی‌شود. بلکه افزایش دما نسبت به دمای ثابت از پیش تعیین‌شده موجب واکنش دستگاه می‌شود.

 

 

دتکتور گازی

دتکتور گازی و انواع آن

اساس کار این نوع آشکارکننده ها، بوی گاز است. این دستگاه در برابر نشت گاز و بوی برخی گازهای قابل اشتعال حساس است. دتکتور گازی به شکل دیواری و سقفی نصب می‌شود و در مراکز صنعتی، هتل‌ها و آپارتمان‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد. در نمونه‌های پیشرفته‌تر، دتکتور در صورت تشخیص نشتی گاز فلکه اصلی را می‌بندد تا از این طریق از بروز حادثه پیشگیری کند. ورژن گازی را نیز می‌توان در چند دسته تقسیم کرد.

  1. گازی ثابت
  2. گازی پرتابل

سخن پایانی

دتکتورها به‌عنوان بخشی از سیستم اعلام حریق به کار می‌روند. این دستگاه دارای انواع مختلفی است. هر یک از مدل‌های طراحی‌شده به بخشی از فاکتورهای آتش همچون دود، گاز و حرارت حساس است. استفاده از این دستگاه در محیط‌های صنعتی، سالن‌های بزرگ و همچنین واحدهای مسکونی رایج است. شما می­توانید بهترین و با کیفیت­ترین نوع دتکتورها را در مجموعه KTA خریداری کنید.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط